Desztillált víz készítése otthoni berendezéssel

2018-10-13 11:05

A deszt víz széles körben felhasználható. Sokan folyamatosan fogyasztják, a levesek, a kávé és a tea ízesebb lesz vele (másrészt nem rakódik le vízkő a főzőben), vannak, akik a pálinkafőzés után öntik hozzá a pálinkához, a fokolás miatt. Borpárlat készítéséhez is használják. A párologtató gépek, sterilizáló, tisztító és fogászati autokláv berendezések használata sem nélkülözheti ezt az elemi tisztaságú vizet. Laboratóriumi célokra is vásárolják, ahol az alapanyagok tisztasága nagyban befolyásolja a végeredményt.

Bármely vízdesztilláló gépünk mellett dönt, a biztonságos működtetés garantált. A készülékek az indítás után nem igényelnek felügyeletet, a desztillációs folyamat végeztével automatán kikapcsolnak. Túlnyomás ellen is védettek, a lepárló fedél nem fixen rögzül, hanem egy gumigyűrű akadályozza meg, hogy a desztillálási folyamat során vízpára vesszen el.

A desztillálással tisztított víz nem tartalmaz:

-kórokozókat

-klórt

-nehézfémeket

-alumíniumot

-arzént, azbesztet, szervetlen sókat

-patikai gyógyszermaradványokat

-vegyipari mérgeket

A köztudatba tévesen lett átadva, hogy veszélyes a desztillált víz  fogyasztása, mert nem tartalmaz ásványi anyagokat. A közönséges víz szervetlen ásványi anyagokat tartalmaz, amiknek a hasznosulása talán még az 5%-ot sem éri el. Az emberi szervezet elsődleges és majdnem kizárólagos ásványi anyag és nyomelem beviteli forrása az elfogyasztott táplálék, mert az szerves, kelátos kötésben tartalmazza.

2018-10-13 11:05